FotóZol!

Indul a Nikon Photo Contest 2014–2015-ös évadja

letöltés (2)

A 35 éves verseny most első alkalommal bármilyen típusú eszközzel készített pályaművet elfogad
Amszterdam, Hollandia, 2014. szeptember 15. – A Nikon Europe felhívja az ambiciózus fényképészeket, hogy hódoljanak szenvedélyüknek, és nevezzék be ismét munkáikat a 35 éves Nikon Photo Contest versenyre. A verseny történetében először valamennyi fénykép- és videokategóriában
a szervezők bármilyen digitális készülékkel előállított pályaművet elfogadnak, így ezek között az okoseszközökkel készített felvételeket is várják. Ebben az évben a nevezési lehetőség szakmai hátterüktől függetlenül a profi és amatőr fényképészek számára egyaránt nyitva áll 2014. szeptember 15-től december 15-ig.
(tovább…)

Capture NX-D

Mától ingyenesen elérhető bárki számára a Nikon RAW konvertáló – szerkesztő programja a Capture NX-D végleges verziója. Ingyenesen letölthető a http://nikonimglib.com/ncnxd/ címen.
A Capture NX-D támogatja majd az összes eddig megjelent Nikon fényképezőgép RAW formátumát, például a D810-ét is. Az Adobe programjához hasonlóan a munkafolyamat lépéseit külön fájlban tárolja.
pic_140626_03

Nagyítónyi meztelenkedés

Valahol az emberekben mélyen benne van a ruhátlansághoz való vonzódás. Talán az erkölcsi normák elleni lázadás vagy pusztán valami őskortól hordozott genetika rögzülés, nem tudom. Mindenesetre a meztelenség jelen van a művészetekben és nem mindig erotikus kontextusban. John Crawford képeiben a polgárpukkasztás mellett a humort is felfedezhetjük. Nincsenek a képekben nagy technikai trükkök, az egyszerűség és a dolgok kontrasztba állítása legtöbbször elég. Például a 80-as években készített légi felvételes akt sorozata is egyszerű, amellett, hogy pontos és precíz tervezés előzte meg. A recept, hogy helyezz egy vonzó meztelen nőt valamilyen természetes környezetbe és fotózd madártávlatból működik. Még a nap mint nap netes meztelenségbe ütköző férfiszem is guvadt szemekkel próbálja visszafejteni pixelenként a képeket, pedig távolról figyelve ütnek igazán a fotós szemszögéből. Onnan érezhetjük kicsinységünket, helyünket a világban. Máris jobban telik a Péntek.

Urban Nudes (4)
(tovább…)

Óriások közt a kistestvér is nagyot tud ütni

A fényképezőgép fejlesztések a megszokott ritmusban zajlanak. Nagyjából állandó a megjelenések üteme, a készülékek formái is rögzülni látszódnak, kivétel ezek közül talán a kisgépek kategóriája, ahol időnként megpróbálnak a gyártók megörvendeztetni minket egy egy újszerűnek gondolt formával, színösszeállítással. A sajtóbejelentések is menetrendszerűnek tűnnek. Kompaktoknál csak a fejünket kapkodjuk, kis túlzással naponta találkozhatunk új típussal. A komolyabb gépeknél lassul a tempó, végül a profi kategóriában már elég időt hagynak a fejlesztésre. Ezáltal értékállóbb és kiforrottabb masinákat vásárolhatunk, nem kényszerítenek a havonta újabb készülék vásárlására.

IMG_0647

A múlt héten bejelentett Nikon D810 is két évre követte az elődjét, pontosabban elődeit a D800 és D800E (aluláteresztő szűrő nélküli verzió) félprofi DSLR-eket. Gyakorlatilag minden szép, jó és mostanában elvárt dolgot sikerült az amúgy sem elhanyagolható tulajdonsággal rendelkező sorozat legfrissebb darabjába belepakolni. A jelenlegi technikai állásnál már minden számottevő újdonság a rendelkezésre áll. Újszerűség helyett a tökéletesre való csiszolgatás a jellemzőbb. Így a speciális fotótémákat szerető fotósok is örvendhetnek, mert kapnak néhány számukra nélkülözhetetlen hozzávalót. Új, 36,3 megapixeles, FX-formátumú érzékelő. Brutál alacsony 32 és 51 200 közötti ISO. DX üzemmódban 15,3 megapixeles képek 7 kép/mp sebességgel. Nagyságrendekkel csendesebb zárhang, kedvezve például a színházi fotósoknak. Választható elektronikus zár a bemozdulás mentességért. 51-pontos – a D4s -ből ismerős – AF rendszer, ami már csúcsfényre súlyozó fénymérést is lehetővé tesz. Mind mind olyan finomság, ami láttán a fotós szíve ellágyulni látszik. Álmodozásból a gép ára ébreszt fel egy kicsit, mert a nagyjából egymilliós ár megmutatja, hogy a D810 a nagyfiúk mezőnyében játszik és úgy tűnik, hogy a kategória babérjaira tör.

(tovább…)

Nikon 1 J4

Nikon-1-J4-camera-orange[1].jpg

Fekete, fehér, narancs és ezüst színben jelenik meg hamarosan a Nikon új Milc gépe a Nikon 1 J4. Az új masina érintőképernyős és kreatív funkciókkal van teli.

 

 

(tovább…)

Nikon D3300

1497595_739761332709475_553418104_n[1].jpg

Megjelent a Nikon legújabb, belépő szintű digitális tükörreflexes fényképezőgépe a Nikon ‪‎D3300.‬ Nagyméretű képérzékelő, remek gyenge fényes teljesítmény. Ehhez a modellhez kapcsolódik az AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR II zoomobjektív, és az FX formátumú fix objektív: az AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G. 

 

(tovább…)

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!