FotóZol!

Sci-fi Erzsébet-kori stílusban

Sacha Goldberger – a magyar felmenőkkel rendelkező fotós – aki szupernagyis sorozatával került be a köztudatba, újabb hóbortos projekttel állt elő. Ismert tudományos fantasztikus filmkaraktereket öltöztetett át az Erzsébet-kori stílusnak megfelelően. Őszinte vigyorgásra késztető képek ezek Hulk-tól Chewbacca-ig.
(tovább…)

5 napos fekete-fehér fotókihívás

5-2

Amikor először láttam valamelyik ismerősöm (talán valaki a pécsi fotóklubból) Facebook hírfolyamán a Fekete-fehér fotókihívás-t kiírva, nem nagyon vágtam, hogy mi lehet az. Először – talán a régi Flickr-es csoportos játékok emlékének hatására – valami önként vállalt kreatívkodásnak gondoltam. Aztán sorra jelentek meg fotózni szerető ismerőseim oldalán a fekete-fehér képek és láncreakció szerűen szinte mindenki bekerült már a körbe.
A recept egyszerű – kicsit pilótajátékos, de a terjedésnek ez jót is tesz – ha felkérnek 5 napon keresztül posztolj egyet az általad legjobbnak tartott fekete-fehér képeid közül és minden kép közlésekor kérd fel egy ismerősödet, aki remélhetőleg folytatja majd a sort és újabb embereket ránt be. Ha fotózol és valamennyire aktív vagy a Facebookon, de még nem kértek fel, akkor valószínűleg hamarosan te is kapni fogsz egy ilyen felkérést. Ha esetleg nem, akkor lehet, hogy reménytelenül népszerűtlen vagy (nem). Elkeseredésre azért nincs ok, képet posztolni lehet kihívás nélkül is. 🙂
A játék természetesen nem Magyarországról származik, de többet nem nagyon tudni róla. Az is könnyen előfordulhat, hogy a magyar verzió csak az eredeti klónja. Mindenesetre sokan keresik az ötletadót. Bár könnyen vissza lehetne fejteni a láncot, eddig még nincs meg ki volt a kezdőpont. Talán nem is fontos. Lényeg, hogy élvezzük és nézegessük egymás képeit.
(tovább…)

Lábas képek

Vass Péter egy lábas-képes-telefonos-Instagramos projekttel jelentkezik újból nálunk a megkapó  Hajléktalan portrés sorozata után.

Lábas képek – ismerőseim már csak így jellemzik azokat a fotókat amiken a lábam és az elé terülő világ van. Pár éve csinálom ezt a projektet, ahol is megörökítem egy érdekes szemszögből mi is történt velem, vagy hol is jártam. Most az elmúlt egy év képeiből csináltam egy kis válogatást.

képek és szöveg: Vass Péter Bexter

Mondhatni rendszeres moziba járó vagyok, és csak a kép kedvéért tettem fel oda a lábam. Szóval az évet egy jó kis filmmel kezdtem, már nem is emlékszem mi volt az.

Mondhatni rendszeres moziba járó vagyok, és csak a kép kedvéért tettem fel oda a lábam.
Szóval az évet egy jó kis filmmel kezdtem, már nem is emlékszem mi volt az.

(tovább…)

Analog Street

analog_street_0008

Lenyűgöznek a régi fényképezők. Igazi gépeknek tartom őket, mechanikus csodáknak. Hosszú percekig tudok bámulni egy-egy Leica modellt képeken, és ámulni, hogy ezt hogyan lehetett így megalkotni. Ilyen tökéletesre.

Csodálattal adózok azoknak a mérnököknek, akik ilyen precíz és mesteri terméket alkottak mindenféle számítógépes modellezés nélkül. De nemcsak a Leicákért vagyok oda. Jöhet bármi! A lényeg, hogy fémből legyen, jó nagyot csattanjon a zár, és filmmel működjön!
(tovább…)

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!