FotóZol!

Tíz megálló

11243.jpg

Lement a hype. Vége az ünnepnek, a három napig tartó ingyenes csodának. A 4es metró-kiállításra érkező tömegek hazamentek és elkezdődtek a szürke, rutinos hétköznapok. Kiürülnek a felesleges terek, az emberek napközben már csak lézengenek. Elmúlt az újdonság varázsa. A parasztvakításba szépen lassan bekúszik a magyar valóság. Az ember elveszik a megalomán térben.

Egyébként pedig azon gondolkoztam végig, hogy ezeknek az idősebb embereknek, mennyire változott meg a környezetük a gyerekkoruktól kezdve?

Kálló Péter gondolatai és képei a 4-es Metróról.

(tovább…)

Busójárás

11147.jpg

 A törökök ugyan nem tudták, de a busók is emberek. Kálló Péter sorozata:

A hagyományait jobb esetben őrzi az ember, ceremóniáit pedig műveli. A világ pedig közben változik, fejlődik. A hátterek változnak. Eltűnik az amire emlékszünk és egy egészen újjal találkozunk. Az emberek pedig alkalmazkodnak. A hagyomány és a jelen találkozik. A telet ugyanúgy elűzik a busók, csak a színfalak cserélődnek le.

(tovább…)

Budapest favelája

10175.jpg

Kálló Péter képriportja a bizonytalan jövőjű bódévárosból.

Bezár, nem zár be. Talán sosem volt nyitva. Van engedély, vagy nincs? Színes, vagy lepusztult? A kínaiak tényleg macskát esznek? Talán választ kapsz a kérdéseidre a képekből. Egy biztos a Cho Bon Co Hö, vagyis a Józsefvárosi piac ellentmondásos, olcsó, és érdekes. Szerintem Budapest legszínesebb pontja, nagyon különleges az atmoszférája, a sok egyenplasztikpláza után felüdülés itt mászkálni és tökjó, hogy a kis pénztárcájú emberek is tudnak itt vásárolni. Alább sosem látott képek a piacról és életéből. Nézzétek és élvezzétek!

(tovább…)

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!