FotóZol!

Alex kalandja

Amikor a svájci designer párt Erica-t és Hannes-t arra kérték a barátaik, hogy vigyázzanak a 6 hónapos Alexre egy teljes napon keresztül, kaptak a csemete mellé egy “átfogó útmutatót” arról, hogy hogyan kell kezelni a dolgokat, ha bármi baj történik. A fiatal pár kedveskedve óránként képet küldött a csemetéről a szülőknek, hogy mennyire biztonságban van velük a kis Alex.

babysitting4 (tovább…)

Gyerekrajzok átváltoztatása élethű digitális grafikává

Azt szokták mondani, hogy a legtöbb ember rajztehetsége óvodás koráig szépen fejlődik, csak a későbbiekben megragad azon a szinten. Ez persze túlzás, de időnként azért a csemetéink nehéz feladat elé tudnak állítani, ha mosómedvét, jaguárt vagy valamiféle kihalt állatfajtát kellene élethűen lerajzolnunk. Telmo Pieper – velünk ellentétben – megtanult rendesen rajzolni, később a digitális művészetek felé fordult. Gondosan megőrizte viszont – valószínűleg gondos szülei jóvoltából – a gyermekként papírra vetett rajzait. A girbe-gurba aránytalan kis rajzocskákat húsz évvel később elővéve, megőrizve azok formáit valósághűvé varázsolta és kitöltötte körülöttük a teret. Az eredmény egyszerre vicces, szüreális és nosztalgikusan megható.

digital-1
(tovább…)

Mozgásban az árnyékok

Megumi Kajiwara és Tathuhiko Nijima gyerekkönyve igazi unikum. Majdnem mindenkinek volt (van) olyan gyerekkönyve amiben, ha szétnyitjuk a könyvet akkor a lapok háromdimenziós jelenetté állnak össze, vagy ügyes kivágásokkal több lap adja ki a történetet. Ez a könyv ezekre a könyvekre hasonlít, beleépítve egy egész árnyékszínházat. A lapjai közt megbúvó extra kivágott oldalakk megvilágítva mozgásba lendítik a történetet. Nem érted, hogy hogy? Hát így. 🙂

book-11

(tovább…)

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!