FotóZol!

5 napos fekete-fehér fotókihívás

5-2

Amikor először láttam valamelyik ismerősöm (talán valaki a pécsi fotóklubból) Facebook hírfolyamán a Fekete-fehér fotókihívás-t kiírva, nem nagyon vágtam, hogy mi lehet az. Először – talán a régi Flickr-es csoportos játékok emlékének hatására – valami önként vállalt kreatívkodásnak gondoltam. Aztán sorra jelentek meg fotózni szerető ismerőseim oldalán a fekete-fehér képek és láncreakció szerűen szinte mindenki bekerült már a körbe.
A recept egyszerű – kicsit pilótajátékos, de a terjedésnek ez jót is tesz – ha felkérnek 5 napon keresztül posztolj egyet az általad legjobbnak tartott fekete-fehér képeid közül és minden kép közlésekor kérd fel egy ismerősödet, aki remélhetőleg folytatja majd a sort és újabb embereket ránt be. Ha fotózol és valamennyire aktív vagy a Facebookon, de még nem kértek fel, akkor valószínűleg hamarosan te is kapni fogsz egy ilyen felkérést. Ha esetleg nem, akkor lehet, hogy reménytelenül népszerűtlen vagy (nem). Elkeseredésre azért nincs ok, képet posztolni lehet kihívás nélkül is. 🙂
A játék természetesen nem Magyarországról származik, de többet nem nagyon tudni róla. Az is könnyen előfordulhat, hogy a magyar verzió csak az eredeti klónja. Mindenesetre sokan keresik az ötletadót. Bár könnyen vissza lehetne fejteni a láncot, eddig még nincs meg ki volt a kezdőpont. Talán nem is fontos. Lényeg, hogy élvezzük és nézegessük egymás képeit.
(tovább…)

Divatfotók a viktoriánus korból

A kor férfi fotósainak legtöbbjével ellentétben Lady Clementina Hawarden nem idealizált tájképekbe helyezte modelljeit, akik egyébként legtöbbször lányai Isabella, Clementina és Florence voltak, hanem próbálta őket hétköznapinak látszó körülmények közt fotózni. Ez persze nem azt jelentette, hogy elkapott pillanatképeket készített, a gondosan elrendezett néhol jelmezszerű ruhák, szép előnyös tartásban pózoló modellek, tökéletes kompozíciókban kerültek bemutatásra. Szívesen játszott a tükrökkel és az árnyékokkal is.

Lady+Clementina+Hawarden+(2) (tovább…)

Az én kis boltom

Vladimir Antaki azontúl, hogy király képeket készített a világ különböző nagyvárosaiban létező kisboltokról és árusairól, azzal az ötlettel állt elő, hogy ezeket a képeket poszterként a kiadó boltok kirakataira helyezze. Durván jól néz ki és mellette másik előnye, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy ezek a boltok emberséget, közelséget és valamiféle biztonságérzetet is csempésznek a nagyvárosi dzsungelbe.

290510cfe9775d2218842e57c7b30341 (tovább…)

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!