FotóZol!

A hatalmas fenék és az internet

Kim Kardashian by Jean-Paul Goude [NSFW] 1

Sokan úgy gondolják, hogy a Paper magazin internettörő sorozata Kim Kardashianról erősen rasszista felhangot üt meg. Igaz, hogy az egzotikus celeb lány örmény származású, de nem emiatt kapja a fotósorozat az ívet. A hatalmas fenekét kihangsúlyozó póz a szerencsétlen sorsú hottentotta Vénusz-ra emlékeztet, akit cirkuszi látványosságként mutogattak a 19 századi Európában. Maga az emlegetett beállítás Champagne Incident című 1976-os ugyancsak Jean-Paul Goude kép megismétlése, ami plusz tíz perc hírnevet hoz készítőinek, de ripityomra azért nem zúzza az internetet. Legalábbis ezt a posztot még sikerült megírnom. (tovább…)

Leo és én

MYDAYWITHLEO eredetileg arra a vicces fotós trükkre alapult, hogy a kép készítésekor egy kivágott Leonardo DiCaprio fejet emel egyes emberek arca elé. Az így kapott fotók felületes szemlélőnek úgy tűnhetnek mintha a színészről készülne kép hétköznapi pillanataiban. Mára már más hírességek fotójával is eljátszik a készítő, de azért még mindig DiCaprio viszi el a pálmát.

my-day-with-leo-celebrity-photos-joel-strong-17
(tovább…)

Fotók újratöltve John Malkovich-al

Egy kiváló fotós – Sandro Miller – és egy nagyszerű színész – John Malkovich – kellett ahhoz, hogy elkészüljön ez a pillanatok alatt népszerűvé vált fotóprojekt. Malkovich-ról tudtuk már, hogy sok mindenkit képes eljátszani, de azt azért nem gondoltam volna, hogy Marilyn Monroe-ként látom őt újra. Nézzétek, osszátok, vigyorogjatok!

Sandro Miller, Dorothea Lange / Bevándorló anya (1936), 2014

john-Malkovich-ikonikus-portrék-rekreációs-Sandro-Miller-1 (tovább…)

Nem teljesen százas srác

Kellően vicces fotókat készít magáról @ waverider_ azaz Liam Martin új zélandi diák, aki egy egy női híresség fotóját lemásolva készít önarcképeket. Így elevenedik meg Instagramján Kim Kardashian, Miley Cyrus, Lady Gaga, Tyra Banks, Lorde, Iggy Azalea, Taylor Swift és egyéb ismert hölgyek általa megformált alteregója.

martin (tovább…)

Válj celebbé egy pillanatra

tumblr_n6drf8d8ch1qz4fjco9_1280
Dan Rubin Phonies című sorozatában járókelőket kér meg, hogy tartsanak egy készüléket az arcuk elé amelyen valamilyen mostanában népszerű, ismert személyiség látszik. Így lehet egy londoni lányt pillanatok alatt Kim Kardashian-ná varázsolni. Általában a street-fotográfia lesből, a fotózandó alanyok tudta nélkül készül. Sokszor soha, néha csak utólagos beleegyezésükkel, megőrizve az elkapott pillanat intimitását. Nálunk (és sok más országban) ez nem kifejezetten törvényes dolog. Ebben a projektben viszont mindenki anonim marad és nem mellékesen kicsit görbe tükröt is tart korunk népszerű és sokakból megvetést kiváltó népszokásának a szelfizésnek. (tovább…)

Régi sztárok, új hírességek

iconatomy6.jpg

George Chamoun sorozatából kiderül, hogy nincs új a nap alatt. Érdekesen mixelte a régi hírességek fotóit, a manapság népszerű színészek és egyéb celebritások fotóival. Így került egy képbe  George Clooney Carey Granttel, Scarlett Johansson Marilyn Monroe-val. Ugyanaz tetszik nekünk ma is, mint ami szüleinknek is tetszett annak idején. A ruha, a smink, a haj  változik, de az ideál ugyanaz marad.

(tovább…)

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!