FotóZol!

Analog Street

analog_street_0008

Lenyűgöznek a régi fényképezők. Igazi gépeknek tartom őket, mechanikus csodáknak. Hosszú percekig tudok bámulni egy-egy Leica modellt képeken, és ámulni, hogy ezt hogyan lehetett így megalkotni. Ilyen tökéletesre.

Csodálattal adózok azoknak a mérnököknek, akik ilyen precíz és mesteri terméket alkottak mindenféle számítógépes modellezés nélkül. De nemcsak a Leicákért vagyok oda. Jöhet bármi! A lényeg, hogy fémből legyen, jó nagyot csattanjon a zár, és filmmel működjön!
(tovább…)

Budapest, ahogy még nem láttad

10155680_565316360242696_136066014656848790_n

Ha véletlenül szembe jön veled pár ló és néhány zebra egy budapesti gyalogátkelőhelyen, vagy szemtanúja leszel valamilyen természeti katasztrófának ami fővárosunkat érinti, esetleg egy lebegő Delorean húz el melletted, nos akkor vagy valamilyen filmforgatásba csöppentél, vagy része lettél KoPé (és tényleg az) azaz Kovács Péter Alternatív Budapestjének. A fiatal reklámgrafikus rendszeresen posztol egyedi, szürreális mozifilmszerű képeket különböző budapesti helyszínekről. Persze nem csak az alternatív valóságban láthatjátok a jeleneteket, valódi helyszíneken is találkozhattok a képekkel Péter kiállításain, amiből a soron következő május 20-án nyílik a Marriott Hotelben, melyet nem más, mint Réz András fog megnyitni.
(tovább…)

Tíz megálló

11243.jpg

Lement a hype. Vége az ünnepnek, a három napig tartó ingyenes csodának. A 4es metró-kiállításra érkező tömegek hazamentek és elkezdődtek a szürke, rutinos hétköznapok. Kiürülnek a felesleges terek, az emberek napközben már csak lézengenek. Elmúlt az újdonság varázsa. A parasztvakításba szépen lassan bekúszik a magyar valóság. Az ember elveszik a megalomán térben.

Egyébként pedig azon gondolkoztam végig, hogy ezeknek az idősebb embereknek, mennyire változott meg a környezetük a gyerekkoruktól kezdve?

Kálló Péter gondolatai és képei a 4-es Metróról.

(tovább…)

Légies balerina

d03.jpg

Hazai fotósok munkáit csokorba szedő sorozatunknak ebben a részében  Varga Zorán jól sikerült táncos sorozatával ismerkedhettek meg. A tehetséges és elhivatott fotós így vall magáról:

26 éves szabadúszó fotós vagyok. Mindig is érdekelt a művészet, főleg a zene és a fotózás. Egyetemi éveim alatt döntöttem el, hogy ez utóbbi az amivel komolyan szeretnék foglalkozni, ezért 2008-ban elkezdtem saját stúdiómban dolgozni. Legjobban a művészfotózás érdekel, de divat, portré, koncert és esküvő fotókat is készítek. A közeljövőben a saját projektjeimre szeretnék koncentrálni, ezek között szerepel táncosok fotózása Budapest utcáin és háztetőin illetve egy Madonna ábrázolás inspirálta portrésorozat is. 

(tovább…)

1 hétvége, 1 belépő, tucatnyi fotózási helyszín

05_g3_07-1024x681[1].jpg

A rendkívül sikeres tavalyi első alkalom után a 2014. március 22-23. hétvégén ismét megnyitják kapuikat Budapest legnépszerűbb fotóműtermei, ahol két napon keresztül előadások, bemutató fotózások és természetesen rengeteg különleges fotózási lehetőség vár Téged is!

További információ itt.

Hajléktalan portrék

1779181_10203250887531888_802663684_n.jpg

Vass Péter Bexter emberi módon közelíti meg a hajléktalanokat, ezért olyan portrékat tud készíteni róluk, ami többeknek nem sikerülhet.

A hajléktalan portrék projektet több éve csinálom. Rengeteg időt fektetek abba, hogy az alanyaimat megismerjem, és a képeken át érzéseiket tovább adjam. A hasonló képektől annyiban tér el, hogy a többi fotóstól eltérően én először megismertem őket. Meghallgattam a történetük, azt hogy honnan hova tartanak. A képek elkészítésért nem kértek semmit, örömmel álltak nekem portrét éjszakánként.

(tovább…)

Budapest, te csodás

Cet.jpg

Döme László nem mindennapi képeslapjai egy ismerős, mégis új Budapestet mutatnak nekünk.

A munkám során nagyon sok külföldivel találkozom, akikkel gyakran kedélyesen elbeszélgetünk Magyarországról és legtöbbször megígérik, hogy most már tényleg megnézik egyszer Budapestet. Így kezdtem el ezt a sorozatot, hogy egy ilyen beszélgetés után tudjak a kezükbe adni valamit ami nem a hidakat vagy a parlamentet ábrázolja. 

(tovább…)

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!