FotóZol!

Kézzel festett ajándék

peinture1

Közeledik a Karácsony. Mindenki töprengve lapozgatja a katalógusokat, áruházi szórólapokat vagy éppen túrja a Netet, hogy megfelelő ajándékkal tudja meglepni szeretteit. Sajnos ez az ajándékozás túlzottan anyagias irányba ment már el, pedig a Karácsonyt szeretet ünnepének hívják, nem drága ajándékhalmaz ünnepének. Érdemes elgondolkodni azon, hogy valami személyes, szívből jövő ajándék sokkal értékesebb lehet, mint súlyos pénzekért vásárolt személytelen társaik.


Mivel minden valamire való oldal próbál ilyenkor tippeket adni (és ez jó látogatottságot is generál), mi sem maradhatunk ki belőle. De ahelyett, hogy felesleges, drága fotós kiegészítőket ajánlanánk, egy darab, egyszerű, olcsó, de mindezek mellett kreatív ötletet ajánlunk.

tumblr_lupi8igvxv1qdc842o1_1280

Ami kell hozzá: némi festék (lehet festékes szétbombázott filctoll, modellfesték stb.), ecset, egy működő, de már divatjamúlt fényképezőgép és némi kreativitás. Egyszerű point and shot 35mm-es kamerát már akár 1000 Ft-ért is lehet venni bármelyik apróhirdetéses oldalon. Lehet autófókusszal rendelkező, motoros filmtovábbítású, bármilyen. Ha jobban körülnéztek otthon, a szekrény mélyén is ráakadhattok egyre. Bátrabbak klasszikus darabokkal is kísérletezhetnek, egy Smena vagy egy működő Pajtás se kerül sokba.  Aztán már csak festeni kell. Minél szebbre és egyedibbre.

Ha csomagoltok az ajándék mellé filmet is, lehet, hogy közös programot is sikerül összehozni az ünnepek alatt. Egy hangulatos fotóséta az ajándék géppel örökre emlékezetes maradhat. Azt hiszem nincs olyan fotós, akinek a szívét ne melengetné meg egy csak neki készített egyedivé varázsolt gép. Sőt, ha már egyedi, akkor nevet is lehet neki adni, ugye?

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!