FotóZol!

10 jó ok, ami miatt drágább gépre kell váltanod

Közeledik a Karácsony. Fotós szempontból mondhatnánk, hogy lényegtelen, hiszen családi fotókat kompakt géppel készítünk. A drága féltve őrzött masinánkkal inkább fontos fotóprojekteket valósítunk meg. Akkor meg minek emlegetjük fel az ajándékozás ünnepét? Hát talán azért, mert így könnyebben győzzük meg magunkat és családtagjainkat, hogy szükségünk van a régi jól bevált apparát helyett új gépre.

Mert,

1. Kategóriát kell lépni.

Nem elég, hogy fejlődik az ember, szintet is kell lépni, ezt már a számítógépes játékokból megtanultuk jól. A szintlépést pedig az új csillogó villogó felszerelés, esetünkben az újabb magasabb kategóriásként hirdetett gépek jelentik.

2. A jelenlegi már öreg.
5367056004_fe455d64a5_b

Sajnos eljutottunk oda, hogy a dolgaink gyorsan elavulnak.  Általános trend ma a legtöbb termék életciklusának rövidülése. Gyorsabban kaphatod meg az új fejlesztéseket, ezáltal ösztönöznek az új megvásárlására, a régi lecserélésére. Az újhoz van támogatás. Lehet firmware-t frissíteni, attól meg jobb lesz. Naná, egy csomó mérnök dolgozik rajta. Tudják a dolgukat. A régihez meg már nem jön ki semmi.

3. A fránya képminőség.

Olyan kell, amibe nem lehet belekötni. Az újnak szebb képe van, nem vitás. Nem csak a magasabb megapixel miatt. Te értesz hozzá, hiszen minden fórumon leírták már, hogy nem számít (vagy nem sokat), hogy hány megapixeles. De azért jobb a több, ugye?

4. Sebesség.

Nem fogsz hosszú ezredmásodperceket várni, amíg hajlandó egy képet elkészíteni. A villámkezű bajnoknak hathatós segítség kell. Gyors gép, sorozatlövés és pillanatok alatt írja a kártyára. Egy képről sem kell lemaradnod.

5. ISO.

Olyan ISO kell neked, amit olyan számmal írnak le, hogy csak második nekifutásra tudod elolvasni. Töksötétben, egy bányában is lehessen fotózni. Így lehetsz csak a mesterek mestere.

6. Video. HD. Sztereo.
4612498956_6074578c7e_o
Igen a régiben is van, de akkor még gyerekcipőben járt a technika. Most már Steven Spielberget és George Lucast is le tudnád körözni, csak az a fránya gép korlátoz.

7. Jobb a fogása.

Megszoktad ugyan a régit, de az új pont azzal a pár milliméterrel másabb, amitől úgy érzed, hogy a kezedbe öntötték. Átgondolt gombok, minden a kézre áll. A zen szól belőled, eggyé tudsz válni a géppel. Kell, érzed.

8. Jobb kereső.

Nem is tudod milyen érzés, ha nem nézel bele. 97-98-99-100%-os lefedettség. Mintha egy napfényes réten állnál, nem is egy kis lyukba kacsintgatnál. És az a rengeteg fókuszpont. Olyan aranyosan világítanak. Nem is érted, hogyan élhettél eddig, hogyan is sikerülhetett eddig is olyan fasza képeket készítened. Csoda. Egyszerűen csoda.

9. Az újabb gép jobban kihasználja az objektívjeidet.
http://rolandpolczer.de

img credit: http://rolandpolczer.de

Vagy ha nem, azokat is cserélni kell. Ne korlátozzon semmi a szabad alkotásban.

10. Profinak, profi kinézet kell.

Az megrendelést is hoz. Nem igaz az, hogy csak a képeid beszélnek. Kell a magabiztos, komoly megjelenés. Mindenki első pillanatban tudja, hogy kivel áll szemben. Veled, a nagybetűs fotóssal.

A szerző megjegyzése:
Ez a poszt csak kitaláció, bármilyen hasonlóság a valósághoz, csak a véletlen műve. Idézni belőle családi vacsorák mellett érvelés gyanánt csak a szerző írásos, pecséttel és ujjlenyomatával ellátott beleegyezése mellett lehet.

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!